dinsdag 5 oktober 2010

Dieuwertje Blok NPS Podium Italiaanse opera Don Carlo van Guiseppe Verdi



NPS Podium is het televisieprogramma over muziek en dans met als presentatrice Dieuwertje Blok. Op zondag een serie reportages over concerten o.a. uit de beroemde concertserie de ZaterdagMatinee.





Dieuwertje Blok praat met kenners over de muziek aan de hand van beelden van het concert en repetities en interviews met componisten, dirigenten en uitvoerenden.





Op maandagavond worden de concerten integraal uitgezonden. In de tweede helft van het jaar meer aandacht voor dans en opera.





Van het cultuurprogramma Podium dat de NPS op vrijwel iedere zondagmiddag en tevens elke maandagavond uitzendt — en dat zich voornamelijk bezighoudt met klassieke muziek — wordt de komende dagen opnieuw twee keer een aflevering uitgezonden via Nederland 2.





Het NPS-programma Podium presenteerde de hele maand december Italiaanse opera's. De opera die wordt uitgezonden, die zal worden gepresenteerd door Dieuwertje Blok.





December staat in het teken van Italiaanse Opera. Vandaag Don Carlo van Guiseppe Verdi.





Deze opera gaat over de conflicten in het leven van Carlos van Spanje. De Nederlandse Opera voert Don Carlo samen met het Concertgebouworkest uit onder leiding van Riccardo Chailly en regie van Willy Decker.





Chailly bezegelde met deze productie zijn periode als chefdirigent van het KCO.





Voordat de opera van start gaat, heeft Dieuwertje Blok een gesprek met operakenner Bo van der Meulen vanuit het decorcentrum waar alle decors en kostuums van de De Nederlandse Opera bewaard worden.





NPS Podium, presentatie: Dieuwertje Blok.





De foto's komen van het introductiegesprek en het pauzegesprek van Dieuwertje Blok met Bo van der  Meulen.