zaterdag 13 november 2010

Dieuwertje Blok weer iedere dag met een nieuw Sinterklaasjournaal


Dieuwertje Blok presenteert jubilerend Sinterklaasjournaal, veel bekende Nederlanders in Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal heeft ook dit jaar weer veel bekende Nederlanders weten te strikken voor een gastoptreden. Vanaf 10 november zullen in de dagelijkse tv-uitzendingen onder meer Jan Slagter, Owen Schumacher, Peter Blok, Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Ursul de Geer te zien zijn. Dat heeft omroep NTR laten weten. In het Sinterklaas- journaal volgt Dieuwertje Blok actuele ontwikkelingen rondom de intocht en de verjaardag van Sinterklaas. Het programma is dit jaar voor de tiende keer te zien.

Naast alle nieuwe actualiteitenrubrieken op de Nederlandse televisie, start er 10 november nog een actualiteitenprogramma. Gelukkig wel één die bij iedereen bekend is. Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de tiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland.



Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van woensdag 10 november t/m zaterdag 5 december. Naast de presentatie van Dieuwertje Blok vanuit de studio is reporter Jeroen Kramer aan het werk op verschillende locaties in het land. Hij is met name te vinden in en rondom Harderwijk; de stad waar Sinterklaas op zaterdag 13 november voet aan wal zet.




Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Owen Schumacher, Peter Blok, Ursul de Geer, Jan Slagter, de Bloeiende Maagden e.v.a. Op 10 november start sinterklaasjournaal.nl met de Sinterklaasjournaal krant, Radio Sinterklaasjournaal, nieuwe spelletjes, extra filmpjes en iedere dag een cadeautje.



Er zijn nieuwe knutsels , foto’s en kleurplaten. Bovendien kunnen kinderen samen met hun ouders liedjes oefenen op de website én zingen voor Sinterklaas. Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 17.40 uur op NL. 1 en NL. 3 (Z@ppelin). Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere ochtend wordt de aflevering van de vorige dag om 07.35 uur en ’s middags op wisselende tijden herhaald op NL. 3 (Z@ppelin).

Sinterklaas krijgt ook dit jaar weer zijn eigen magazine. In de glossy SINT vertellen BN-ers als Sylvie van der Vaart en Albert Verlinde over hun 5 december-gevoel.
Modeontwerper Frans Molenaar kijkt kritisch naar het sinterklaaspak. De Sint komt ook zelf aan het woord, net als de Hoofdpiet en Dieuwertje Blok over het Sinterklaasjournaal.

Bij SINT magazine hoort deze editie een cd met sinterklaasliedjes van het Metropole Orkest, ingezongen door onder andere zangeres Do uit Valkenswaard. Van elk verkocht blad gaat één euro naar Doe Een Wens. Hiermee kunnen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte worden vervuld.

Vanaf vrijdag 22 oktober ligt SINT in alle winkels met een voorlopige oplage van 70.000 exemplaren.

vrijdag 5 november 2010

Dieuwertje Blok verwelkomt Sinterklaas dit jaar in Harderwijk



Dieuwertje Blok verwelkomt Sinterklaas dit jaar in Harderwijk.





Het is nog een heleboel nachtjes slapen, maar hij komt. De goede Sint zet op zaterdag 13 november voet aan wal in Harderwijk. Burgemeester John Berends van de Gelderse gemeente zal hem namens alle kinderen van Nederland verwelkomen.





Voor de Nederlandse Programma Stichting (NPS) doet Dieuwertje Blok rechtstreeks verslag van de gebeurtenis, zo heeft zij woensdag bekendgemaakt.





De centrale presentatie wordt dus verzorgd door de presentatrice van het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Sinterklaas zal de haven van Harderwijk moeiteloos vinden. Volgens de burgemeester staat in die stad namelijk de grootste pepernotenbakkerij van het land.





De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar op 13 november plaats in Harderwijk. Dat heeft de NPS bekend gemaakt. Pakjesboot 12 meert die dag rond 12.30 uur aan in de haven van Harderwijk. Burgemeester John Berends heet de goedheilig man vervolgens namens alle kinderen weer hartelijk welkom in Nederland.





Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Schiedam. Burgemeester Berends is verheugd dat de eer dit jaar naar Harderwijk gaat. "Sinterklaas kan ervan verzekerd zijn dat nog meer kinderen dan andere jaren hem aan de Vissershaven opwachten."





Harderwijk kent de grootste pepernotenbakkerij van Nederland, zegt Berends. Van grote afstand zullen de sint en zijn gevolg volgens hem daarom de geur van verse pepernoten ruiken. "Na zijn bezoek aan Harderwijk hoeven dus ook de andere kinderen in het land niets tekort te komen"





NPS, die de intocht samen met de gemeente Harderwijk organiseert, doet rechtstreeks verslag van de intocht. Presentatrice is Dieuwertje Blok.





Sinterklaas zet op zaterdag 13 november 2010 weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Harderwijk.





De Burgemeester zal Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland weer hartelijk verwelkom. De NPS zal weer rechtstreeks verslag doen van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.





De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordt vanuit Harderwijk verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok. Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Schiedam.