woensdag 4 april 2012

NTR trekt stekker uit sterrentalkshow 5op2 met Dieuwertje Blok


NTR trekt stekker uit sterrentalkshow 5op2 met Dieuwertje Blok

De NTR trekt eind deze week de stekker uit de middagshow 5op2.

De zender moet vanwege de kortingen op de landelijke publieke omroep bezuinigen op de middagprogrammering. Het programma van Catherine en Dieuwertje Blok is volgens de zender 'een van de eerste slachtoffers.'

De programmering van Nederland 2 wordt vervangen door herhalingen van andere progamma’s. De laatste uitzending van 5op2 is komende vrijdag te zien.

Naast Keyl waren ook Jörgen Raymann, Sipke Jan Bousema, Dieuwertje Blok, en Lucille Werner actief als presentator van de educatieve talkshow.

Omroep NTR stopt met de dagelijkse talkshow 5op2 met presentatoren als Catherine Keyl, Dieuwertje Blok en Lucille Werner. De laatste aflevering is op vrijdag. Dat heeft de omroep dinsdag gemeld. Het einde heeft volgens NTR niets te maken met de lage kijkcijfers. “Het besluit hangt samen met het gegeven dat Nederland 2 in het najaar gaat bezuinigen op de middagprogrammering. Dit is een opmaat voor bezuinigingen die volgen. Hierdoor ziet de NTR geen perspectief meer voor 5op2.”

In 5op2 wordt elke dag een actueel onderwerp bekeken vanuit het heden, het verleden en de toekomst. Elke werkdag neemt een andere bekende presentator de presentatie op zich. “De belangstelling voor het programma groeit. De NTR is tevreden over de ontwikkeling van 5op2.”

De bezuinigingen op de middagprogrammering van Nederland 2 zouden betekenen dat 5op2 met Dieuwertje Blok in het najaar veel minder uitzendingen zou krijgen dan aanvankelijk was gepland. “In 2013 is er helemaal geen geld meer beschikbaar voor het tijdslot van half vijf. Vanaf dan worden herhalingen geprogrammeerd op dit tijdslot in de namiddag op Nederland 2.”

“In feite is 5op2 één van de eerste slachtoffers van de bezuinigingen in de publieke omroep“, besluit de omroep.

Het doek valt dus voor 5op2 van Dieuwertje Blok. Vrijdag is de laatste uitzending van de middagtalkshow op Nederland 2 te zien. Met iets meer dan 100 duizend kijkers valt 5op2 geen succes te noemen. Nu kun je zeggen dat een middagtalkshow even de tijd nodig heeft om zijn kijker te vinden, maar 5op2 was al sinds september bezig.

De NTR lijkt op zich wel langer door te willen gaan met het uitbouwen van 5op2, ware het niet dat de financiën een rol spelen. “Het besluit hangt samen met het gegeven dat Nederland 2 in het najaar gaat bezuinigen op de middagprogrammering. Dit is een opmaat voor bezuinigingen die volgen. Hierdoor ziet de NTR geen perspectief meer voor 5op2.”

De NTR vervolgt: “In 2013 is er helemaal geen geld meer beschikbaar voor het tijdslot van half vijf. Vanaf dan worden herhalingen geprogrammeerd op dit tijdslot in de namiddag op Nederland 2. In feite is 5op2 één van de eerste slachtoffers van de bezuinigingen in de publieke omroep.”

Voor 5op2 is elke werkdag een andere presentator ingehuurd, te weten Lucille Werner, Dieuwertje Blok, Catherine Keijl, Jörgen Raymann en Sipke-Jan Bousema. Vrijdag is de laatste aflevering van 5op2 te zien.