zaterdag 8 november 2014

Dieuwertje Blok presenteert opnieuw het Sinterklaasjournaal

 
Dieuwertje Blok presenteert opnieuw het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de veertiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van dinsdag 11 november tot en met vrijdag 5 december 2014.

Sinterklaasjournaal
Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 18.00 uur bij NPO Zapp op 3. Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere dag wordt het Sinterklaasjournaal van de vorige dag herhaald om 07.30 uur, 08.50 uur, 12.30  uur, 14.00 uur en 16.20 uur bij NPO Zapp op 3. Op themakanaal NPO Zappelin Xtra zijn de herhalingen te zien om 10.00 uur, 16.00 uur en om 19.25 uur.

Bekende Nederlanders
De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Ronald Snijders, Manuel Broekman, Leon van der Zanden, Leo de Haas, Erik van Muiswinkel, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Freek de Jonge, Marijke Helwegen, Wilbert Gieske, Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven (Heel Holland Bakt), Peter Faber, Karin Bloemen, Ferry de Groot, Bert Visser, Brigitte Kaandorp, Serge Henry Valcke, Diederik Ebbinge, Henriëte Tol, Jelka van Houten, Babette van Veen, Charlie Chan Dagelet, Hind Laroussi, Sallie Harmsen en Bodil de la Parra.

Intocht Sinterklaas in Gouda
Zaterdag 15 november zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in Gouda. De Goedheiligman zal met zijn gevolg aan de IJsselkade  aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Gouda en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet live verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur.

De centrale presentatie wordt vanuit Gouda verzorgd door de presentatrice van het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer.

Zapp Sinterklaasfeest
Op zaterdag 29 november en zondag 30 november viert Sinterklaas voor de derde keer zijn verjaardag op het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht. Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal, presenteert het Zapp Sinterklaasfeest. Alle kinderen en hun familie zijn van harte welkom op het verjaardagsfeest van de Goedheiligman. Het Zapp Sinterklaasfeest wordt op vrijdag 5 december om 19.00 uur uitgezonden bij NPO Zapp op 3.

Sinterklaasjournaal: Stoomboot nadert regenboog

De zwartepietendiscussie is de makers van het Sinterklaasjournaal niet ontgaan. Vanaf dinsdag brengt Dieuwertje Blok weer elke dag een update rondom de Sint en de promo staat nu online. De Sint en zijn pieten liggen op koers. “We varen recht op een regenboog af”, laat sinterklaas in een telefonische reactie weten. Dat doet vermoeden dat er dit jaar weer pieten in alle kleuren zijn.

In 2006 voer de stoomboot ook al door een regenboog, waarna er pieten in geel, rood, groen en ga zo maar door voet aan Nederlandse grond zette. Toentertijd ontstond er een klachtenregen aan het adres van de NTR. Piet was altijd zwart geweest en moest ook zo blijven.

Maar tijden veranderen, getuige ook het huidige debat. De regenboogpieten lijken acht jaar later meer dan welkom te zijn. Vanaf dinsdag kunnen we zien, of dit ook echt het geval gaat zijn.