dinsdag 30 maart 2010

Dieuwertje Blok speelt mee in speelfilm versie van het sinterklaasjournaal

Presentatrice Dieuwertje Blok speelt mee in de filmversie van het sinterklaasjournaal, samen met haar vaste reporter Jeroen Kramer. Ze doen verslag van de avonturen die Sinterklaas en zijn pieten beleven vanaf het moment dat ze uit Spanje vertrekken, kondigde distributeur Independent Films donderdag aan.



Het sinterklaasjournaal: De Film wordt gemaakt door dezelfde mensen die jaarlijks achter de schermen van het NPS-programma actief zijn. Rita Horst (Knofje), Ineke Houtman (Madelief, Polleke en Stille Nacht) en Dennis Bots (Anubis en het Pad der Zeven Zonden) verzorgen de regie van de film.



Alle bekende gezichten uit het sinterklaasjournaal maken hun opwachting in de film: Bram van der Vlugt, Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Peter Lusse, Maarten Wansink, Dicky van den Toorn, Bob Fosko en cabaretgroep Droog Brood bestaande uit Bas Hoeflaak, Peter van de Witte en natuurlijk Dieuwertje Blok.



Zoals bekend gaat de film in oktober in première, tegelijk met de al aangekondigde film Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot. Dit is het vervolg op Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek.



Het zal voor Dieuwertje Blok overigens niet haar debuut worden op het witte doek. Eerder speelde ze al mee in De Boekverfilming van regisseur Eddy Terstall en Sextet, eveneens van regisseur Eddy Terstall.
In die laatste film zat zelfs een naakt en lesbische scene van Dieuwertje Blok met Katja Schuurman.

1 opmerking: