zondag 7 maart 2010

Dieuwertje Blok bij Sinterklaasintocht in Almere

Op zaterdag 15 november 2008 komt Sinterklaas aan in Nederland: dit jaar kiest hij ervoor om in Almere aan land te komen. Dieuwertje Blok staat uiteraard paraat.



Nou zijn er honderden Sinterklaasintochten, maar dat zijn vaak aankomsten van hulpsinterklazen. ‘Denk nou toch eens na! Alle kinderen cadeautjes brengen: dat kan de Sint toch helemaal niet in zijn eentje’, zei mijn vader indertijd streng en wellicht niet al te pedagogisch.



‘Dus’ was het ‘logisch’ dat de goedheiligman honderden hulpen had. Naast alle Zwarte Pieten, dat spreekt voor zich. De hoofdsint houdt zijn landelijke Sinterklaasintocht dit jaar in Almere.

Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Almere. De NPS doet rechtstreeks verslag in het Sinterklaas journaal van 12.00 tot 13.15 uur op Z@ppelin.



Onze landelijke Sinterklaasbabe Dieuwertje Blok verzorgt de centrale presentatie. Zondag 16 december komt de Sint aan in Amsterdam: vanaf 10.30 uur vaart hij over de Amstel. Hij komt om 12.00 uur aan bij het Scheepvaartmuseum. Het is de dag na zijn officiële intocht in Almere, dus dat moet haast wel de échte Sinterklaas zijn.



Vanaf het museum rijdt hij op zijn witte schimmel in een grote commerciële karavaan richting Dam. Daar komt hij om 13.00 uur aan; dan gaat hij verder en komt om 14.30 uur aan op het Leidseplein. Altijd leuk: al decennialang klimmen levensgrote Pietenpoppen langs touwen in de Amsterdamse Beijenkorf omhoog en omlaag in de vier verdiepingen hoge hal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten