maandag 12 november 2012

Dieuwertje Blok met Sinterklaasjournaal eerder dan andere jaren op tv


Dieuwertje Blok met Sinterklaasjournaal eerder dan andere jaren op tv


Zaterdag zet Sinterklaas voet aan Nederlandse grond, de goedheiligman is dan ook al onderweg vanuit Spanje. De NTR verzorgt dit jaar wederom het Sinterklaasjournaal en begint eerder dan andere jaren aan de berichtgeving. Waar het Sinterklaasjournaal in het verleden op de woensdag voor de intocht begon, neemt nieuwslezer Dieuwertje Blok nu al op maandag plaats voor de camera. Nieuw dit jaar is reporter Doleres Leeuwin, zij gaat het presentatieteam versterken.

Het Sinterklaasjournaal wordt doorgaans erg goed bekeken, het programma greep vorige maand net naast de Gouden Stuiver bij het Gala van de Gouden Televizier-ring.

Dolores en Jeroen Kramer doen verslag vanuit verschillende locaties in het land. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Erik van Muiswinkel, Rob Kamphues, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Valerio Zeno, Liesbeth Kamerling, Hanna Verboom, Jack Spijkerman, Jennifer Hoffman, Horace Cohen, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Ad Visser, Tom Hoffman, Mimoen Oeled Radi en Jan Marijnissen.

Sinterklaas weer op de buis, eerste aflevering van het nieuwe Sinterklaasjournaal

Nog een paar nachtjes slapen en dan is Sinterklaas weer in het land. Om nu al in de stemming te komen van decemberfeest, begint dit jaar het Sinterklaasjournaal een paar dagen eerder. Vanavond al is de goedheiligman op de buis te zien.

Vanavond is om 18:45 uur op Nederland 3 het eerste Sinterklaasjournaal te zien. Zoals elk jaar is Dieuwertje Blok het vaste gezicht van de serie, maar wat gaat er dit jaar allemaal voor spannends gebeuren? Vaart de boot nog wel, kan Sinterklaas zijn staf vinden, en is het inpakpapier niet op? Elk jaar gaat het maar net goed met Sinterklaas en zijn pieten en komen ze maar net op tijd aan in Nederland. Zet de popcorn maar alvast klaar voor het Spaanse avontuur!

Roermond
De landelijke intocht vindt dit jaar plaats op 17 november 2012 in Roermond. Via de Maas vaart de goedheiligman de Roer op en gaat aan wal aan de zijde van de Vismarkt. Met zijn paard en zijn pieten vertrekt hij dan voor een tochtje door de stad om zoveel mogelijk kindjes te kunnen zien. Die route kun je later ook zelf nog een keertje lopen met een gids van de VVV. Op verschillende plekken in de stad kun je genieten van leuke optredens, van onder andere Ernst en Bobbie, Ralph Mackenbach en Djumbo.

Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok, iedere dag om 18.00 uur, NTR (NL3)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten