zondag 8 december 2013

Dieuwertje Blok presenteerde het best bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit in 2013

 
Dieuwertje Blok presenteerde het best bekeken seizoen Sinterklaasjournaal ooit in 2013

Het Sinterklaasjournaal is dit jaar door meer mensen bekeken dan de voorgaande jaren. Het programma trok het afgelopen seizoen gemiddeld 870.000 kijkers

Dat maakte de NTR donderdag bekend.

Vorig jaar kropen er nog 810.000 kinderen en ouders voor de buis voor Dieuwertje Blok.

De NTR heeft het afgelopen seizoen naar aanleiding van de pietendiscussie niets veranderd aan het uiterlijk van Zwarte Piet. Een woordvoerder zei eerder mee te veranderen als 'de traditie verandert'.

De omroep vindt dat het afgelopen seizoen goed aansluit bij de traditie. "Deze fantastische cijfers tonen aan dat de programmamakers meer dan ooit in staat zijn geweest om aan te sluiten bij de springlevende sinterklaastraditie in Nederland", zegt NTR-eindredacteur Ajé Boschhuizen in een verklaring.

De best bekeken afleveringen van het door Dieuwertje Blok gepresenteerde programma waren op 13 november en woensdagavond. Toen bleven één miljoen mensen thuis voor de show.

Donderdag in de namiddag, op pakjesavond, wordt er een jaaroverzicht van het Sinterklaasjournaal uitgezonden.

Best bekeken seizoen voor Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok

 Het Sinterklaasjournaal heeft dit jaar zijn beste seizoen ooit beleefd. Van de dertien seizoenen trok deze editie de meeste kijkers. Dat heeft de NTR laten weten.

Tussen 2001 en 2007 lag het aantal kijkers (in de doelgroep 3+) op ruim 600.000. In de vier jaar daarna waren het er ruim 745.000. Dit jaar trok het Sinterklaasjournaal gemiddeld 870.000 kijkertjes.

De uitzending met Dieuwertje Blok van gisteren is opnieuw door 1 miljoen mensen bekeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten