zaterdag 12 november 2011

Dieuwertje Blok in speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Intocht Sinterklaas in Dordrecht


Dieuwertje Blok in speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Intocht Sinterklaas in Dordrecht.

Op zaterdag 12 november 2011 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Dordrecht. Burgemeester Brok heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Dordrecht verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.

Het bezoek van Sinterklaas aan Dordrecht wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Burgemeester Brok is verheugd dat Dordrecht dit jaar Sinterklaas welkom mag heten: "Al weken zijn we in de stad druk met de voorbereidingen van de intocht. Met trots kijk ik naar de enorme betrokkenheid van ondernemers en bewoners. Een feestelijke gebeurtenis die Dordrecht de mogelijkheid geeft om zich op haar best aan Nederland te tonen", aldus de burgemeester.

Sinterklaas is na een paar kleine incidenten toch aangekomen in Dordrecht. De stoomboot ging in eerste instantie de verkeerde kant op en er waren zorgen over de Zwarte Pieten, die in geen velden of wegen te bekennen waren.

De Pieten bleken uiteindelijk op kleine stoombootjes in de buurt van Pakjesboot 12 te varen. De burgemeester van Dordrecht, Arno Brok eb Dieuwertje Blok hadden vanaf het begin vertrouwen in een goede afloop. "Het komt allemaal goed."

Toen eenmaal een paar Pieten aan land waren gekomen, mochten kinderen een speciale Sinterklaasvlag hijsen. "Wat een heerlijke ontvangst", sprak Sinterklaas toen hij alle kinderen zag staan. "Dit is alles wat ik op mijn verlanglijstje had staan. Dordrecht, mijtertje af."

"Het is overweldigend", zei Sinterklaas toen hij uit de boot stapte, waar hij werd verwelkomd door de burgemeester. De goedheilig man besteeg vervolgens zijn paard Amerigo voor een rijtoer om de kinderen van Dordrecht toe te zwaaien.

Daarna leek het weer mis te gaan. Sinterklaas ging de verkeerde kant op omdat de Sinterklaasvlag, die als herkenningspunt diende, hing ineens in de kerktoren van een andere plaats. De burgemeester van dat fictieve dorp had de vlag gestolen omdat zij Sinterklaas als eerste wilde begroeten. De Klimpiet werd ingeschakeld om de vlag terug te halen.

De ontwikkelingen van Sinterklaas blijven de komende tijd te volgen via het Sinterklaasjournaal net Dieuwertje Blok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten