zaterdag 21 mei 2011

Dieuwertje Blok heeft goed nieuws in ingelast Sinterklaasjournaal, Sint komt aan in Dordrecht

Nederland was de laatste 24 uur helemaal in de ban van Sinterklaas, het Sinterklaasjournaal en Dieuwertje Blok. Aanleiding was de mededeling van televisiezender NTR dat vandaag een extra Sinterklaasjournaal uitgezonden werd op Nederland 1.
Het Sinterklaasjournaal van presentatrice Dieuwertje Blok is een jaarlijkse traditie van de publieke omroep. Het programma wordt in december uitgezonden en toont de belevenissen van Sinterklaas in de aanloop naar 6 december.
Het nieuws over de extra uitzending kwam dan ook al een complete verrassing. Wat de aanleiding is voor de uitzending met Dieuwertje Blok wilde NTR niet zeggen.
"Naar aanleiding van een bijzonder en urgent nieuwsfeit heeft de NTR, in overleg met de NPO, besloten tot het inlassen van een extra uitzending van Het Sinterklaasjournaal", liet de website van de omroep weten. "Gezien de ontwikkelingen is het op dit moment niet mogelijk nadere mededelingen te doen."
De mysterieuze aankondiging zorgde er alvast voor dat het woord Sinterklaasjournaal gisteren één van de meest besproken woorden op de sociale netwerksite Twitter is. De NTR werd vrijdag overspoeld met telefoontjes van ongeruste kijkers. Wat er met de goedheilige man aan de hand is wisten we pas omstreeks 19.50 uur, als Dieuwertje Blok alles verklapte.
Zaterdagavond werd in een ingelaste uitzending van Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok duidelijk dat Bram van der Vlugt zijn werkzaamheden met betrekking tot Sinterklaas heeft beëindigd. Bram van der Vlugt ontving van Sinterklaas het Grote Boek dat in de afgelopen 25 jaar door hem werd volgeschreven.
De werkzaamheden zullen worden voortgezet door Stefan de Walle, die deze rol in de toekomst voor de Nederlandse Publieke Omroep op zich zal nemen.
Intocht 2011
In dezelfde uitzending werd door Dieuwertje Blok bekend gemaakt dat de intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden in Dordrecht. Op 12 november zal de stoomboot daar rond 12 uur aanmeren. De bewoners van Dordrecht zijn trots de Goedheiligman in hun stad te mogen ontvangen, en leven gezamenlijk toe naar een feestelijke dag.

2 opmerkingen:

  1. Meneer Bram.
    U was de beste hulp die de Sint maar kon wensen. en dat zal voor altyd zo blijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja wat hij\zij zei vindt ik ook

    BeantwoordenVerwijderen