vrijdag 5 november 2010

Dieuwertje Blok verwelkomt Sinterklaas dit jaar in HarderwijkDieuwertje Blok verwelkomt Sinterklaas dit jaar in Harderwijk.

Het is nog een heleboel nachtjes slapen, maar hij komt. De goede Sint zet op zaterdag 13 november voet aan wal in Harderwijk. Burgemeester John Berends van de Gelderse gemeente zal hem namens alle kinderen van Nederland verwelkomen.

Voor de Nederlandse Programma Stichting (NPS) doet Dieuwertje Blok rechtstreeks verslag van de gebeurtenis, zo heeft zij woensdag bekendgemaakt.

De centrale presentatie wordt dus verzorgd door de presentatrice van het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Sinterklaas zal de haven van Harderwijk moeiteloos vinden. Volgens de burgemeester staat in die stad namelijk de grootste pepernotenbakkerij van het land.

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar op 13 november plaats in Harderwijk. Dat heeft de NPS bekend gemaakt. Pakjesboot 12 meert die dag rond 12.30 uur aan in de haven van Harderwijk. Burgemeester John Berends heet de goedheilig man vervolgens namens alle kinderen weer hartelijk welkom in Nederland.

Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Schiedam. Burgemeester Berends is verheugd dat de eer dit jaar naar Harderwijk gaat. "Sinterklaas kan ervan verzekerd zijn dat nog meer kinderen dan andere jaren hem aan de Vissershaven opwachten."

Harderwijk kent de grootste pepernotenbakkerij van Nederland, zegt Berends. Van grote afstand zullen de sint en zijn gevolg volgens hem daarom de geur van verse pepernoten ruiken. "Na zijn bezoek aan Harderwijk hoeven dus ook de andere kinderen in het land niets tekort te komen"

NPS, die de intocht samen met de gemeente Harderwijk organiseert, doet rechtstreeks verslag van de intocht. Presentatrice is Dieuwertje Blok.

Sinterklaas zet op zaterdag 13 november 2010 weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Harderwijk.

De Burgemeester zal Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland weer hartelijk verwelkom. De NPS zal weer rechtstreeks verslag doen van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. De centrale presentatie wordt vanuit Harderwijk verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok. Vorig jaar vond de landelijke intocht plaats in Schiedam.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen