zaterdag 13 november 2010

Dieuwertje Blok weer iedere dag met een nieuw Sinterklaasjournaal


Dieuwertje Blok presenteert jubilerend Sinterklaasjournaal, veel bekende Nederlanders in Het Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal heeft ook dit jaar weer veel bekende Nederlanders weten te strikken voor een gastoptreden. Vanaf 10 november zullen in de dagelijkse tv-uitzendingen onder meer Jan Slagter, Owen Schumacher, Peter Blok, Ruben van der Meer, Tijl Beckand en Ursul de Geer te zien zijn. Dat heeft omroep NTR laten weten. In het Sinterklaas- journaal volgt Dieuwertje Blok actuele ontwikkelingen rondom de intocht en de verjaardag van Sinterklaas. Het programma is dit jaar voor de tiende keer te zien.

Naast alle nieuwe actualiteitenrubrieken op de Nederlandse televisie, start er 10 november nog een actualiteitenprogramma. Gelukkig wel één die bij iedereen bekend is. Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de tiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland.Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van woensdag 10 november t/m zaterdag 5 december. Naast de presentatie van Dieuwertje Blok vanuit de studio is reporter Jeroen Kramer aan het werk op verschillende locaties in het land. Hij is met name te vinden in en rondom Harderwijk; de stad waar Sinterklaas op zaterdag 13 november voet aan wal zet.
Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Ruben van der Meer, Tijl Beckand, Owen Schumacher, Peter Blok, Ursul de Geer, Jan Slagter, de Bloeiende Maagden e.v.a. Op 10 november start sinterklaasjournaal.nl met de Sinterklaasjournaal krant, Radio Sinterklaasjournaal, nieuwe spelletjes, extra filmpjes en iedere dag een cadeautje.Er zijn nieuwe knutsels , foto’s en kleurplaten. Bovendien kunnen kinderen samen met hun ouders liedjes oefenen op de website én zingen voor Sinterklaas. Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 17.40 uur op NL. 1 en NL. 3 (Z@ppelin). Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere ochtend wordt de aflevering van de vorige dag om 07.35 uur en ’s middags op wisselende tijden herhaald op NL. 3 (Z@ppelin).

Sinterklaas krijgt ook dit jaar weer zijn eigen magazine. In de glossy SINT vertellen BN-ers als Sylvie van der Vaart en Albert Verlinde over hun 5 december-gevoel.
Modeontwerper Frans Molenaar kijkt kritisch naar het sinterklaaspak. De Sint komt ook zelf aan het woord, net als de Hoofdpiet en Dieuwertje Blok over het Sinterklaasjournaal.

Bij SINT magazine hoort deze editie een cd met sinterklaasliedjes van het Metropole Orkest, ingezongen door onder andere zangeres Do uit Valkenswaard. Van elk verkocht blad gaat één euro naar Doe Een Wens. Hiermee kunnen wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte worden vervuld.

Vanaf vrijdag 22 oktober ligt SINT in alle winkels met een voorlopige oplage van 70.000 exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten