vrijdag 3 december 2010

Dieuwertje Blok wil nog jaren door met SinterklaasjournaalDieuwertje Blok is nog lang niet van plan om te stoppen met de presentatie van Het Sinterklaasjournaal. De presentatrice geniet ieder jaar weer van de speciale Sinterklaas-programmering. “Het is toch heerlijk om aan zo’n leuk programma mee te werken, dat zo goed en met zoveel liefde gemaakt wordt? Het is natuurlijk ook de leukste baan van het land en mensen benijden mij er terecht om. Maar helaas, hij komt voorlopig niet vrij!“, vertelt de 53-jarige Dieuwertje Blok deze week in TROS Kompas.

Dieuwertje Blok werkt alweer ruim dertig jaar bij de televisie. “Ik heb veel leuke tv-programma’s om op terug te kijken en nu doe ik ook radio. Daar heb ik erg tegenaan zitten hikken, omdat dat mij heel moeilijk leek. Dat was het in het begin ook, maar het is daarbij vreselijk leuk, dankzij de verschillende onderwerpen en het contact met de luisteraars. Ik vind het fijn om met allerlei soorten mensen om te gaan.”

Op vrijdag 3 december brengt tv-presentatrice Dieuwertje Blok, bij kinderen vooral bekend van het dagelijkse Sinterklaasjournaal, een bezoek aan Theater De Kamers in Amersfoort Vathorst. Met een mooi verhaal zorgt ze ervoor dat alle kinderen al helemaal in de stemming komen voor Sinterklaasavond. De voorstelling duurt ongeveer een uur. De aanvang is 16.00 uur en de toegang bedraagt 10 euro, inclusief een schoencadeautje en warme chocolademelk. Reserveren kan via www.dekamers.nl.

Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas aan in Nederland. Vol verwachting kloppen de harten van alle kinderen! Het duurt dan nog even voor het 5 december is, maar het wel en wee van de Sint en zijn Pieten is dagelijks te volgen in het Sinterklaasjournaal. Twee dagen voor pakjesavond komt Dieuwertje Blok, al jaren presentatrice van dit populaire programma, naar De Kamers.

Dieuwertje Blok vertelt de kinderen een spannend Sinterklaasverhaal. Bij de voorstelling zingt actrice Julika Marijn (haar stem is o.a. bekend van kinderprogramma Het Zandkasteel) mooie liedjes, begeleid door Floor Minnaert op de vleugel. De kinderen kunnen met de bekende liedjes natuurlijk uit volle borst meezingen. Sinterklaas zelf heeft het helaas te druk om erbij te zijn, maar hij stuurt wel een paar strooipieten om wat lekkers uit te delen!

Vooraf mogen alle kinderen hun schoen zetten bij de haard in de Huiskamer. Het is wel zeker dat er een Piet is die de schoentjes zal vullen. Na afloop is er voor iedereen warme chocolademelk. En een mooi Sinterklaas verhaal van Dieuwertje Blok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten