woensdag 7 maart 2012

Dieuwertje Blok terug met vernieuwd '5op2'


Dieuwertje Blok terug met vernieuwd '5op2'

De NTR maakt een doorstart met de dagelijkse talkshow '5op2'. '5op2' is een middagmagazine met publiek. Vijf presentatoren waaronder Dieuwertje Blok, vijf dagen in de week om 16.30 uur op Nederland 2. Elke dag een actueel onderwerp, bekeken vanuit het heden, het verleden en de toekomst.

Iedere uitzending van '5op2' wordt afgesloten met een 'clipphanger', een educatieve clip waarin antwoord wordt gegeven op een actuele vraag. Op vrijdag verzorgt Wouter Klootwijk de afsluiting vanuit zijn 'wilde keuken'.

Eindredacteur Rob van den Berg: 'We gaan de actualiteit volgen en geven daar een educatief tintje aan. Het weekthema hebben we daarom losgelaten. Per dag pakken we een actueel onderwerp en keren dat helemaal binnenstebuiten. We gaan daarvoor terug naar vroeger en kijken in de toekomst, want zo wordt de betekenis van het onderwerp voor het heden eigenlijk pas echt duidelijk.'

In vergelijking met de eerste serie zijn Jörgen en Sipke Jan van plek verwisseld, zodat we nu het volgende presentatieschema zien:

    Catherine Keyl (maandag)
    Jörgen Raymann (dinsdag)
    Sipke Jan Bousema (woensdag)
    Dieuwertje Blok (donderdag)
    Lucille Werner (vrijdag)

'5op2', vanaf 6 februari iedere werkdag en op donderdag met Dieuwertje Blok van 16.30 tot 17.00 uur op Nederland 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten