woensdag 15 juni 2011

Dieuwertje Blok presenteerde De Avond van de Jonge Danser

Dieuwertje Blok presenteerde De Avond van de Jonge Danser.
Een avond vullende programma die in het teken staat van jonge talentvolle dansers die van dansen hun beroep willen maken. Van vier vooraanstaande dansopleidingen is één opmerkelijke danser geselecteerd.
 
Tijdens de uitzending laten deze dansers in een speciale samengestelde choreografie hun kwaliteiten zien aan presentatrice Dieuwertje Blok. Wie heeft het meeste talent en het juiste doorzettingsvermogen om als beste uit de bus te komen? De vier geselecteerden zijn Besim Hoti, Marne van Opstal, Niek Marsman, en Merel Lammers.
Ed Wubbe, artistiek leider van het Scapinoballet, stelt de choreografie samen. Hij maakt één choreografie waarin de kwaliteiten van de verschillende dansers naar voren komen. Te zien zijn de stijlen klassiek, urban, jazz en moderne dans; een weerspiegeling van het brede dansaanbod.
De dansers worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Han Ebbelaar (ex- balletdanser), Marco Gerris (ISH) en Ann van de Broek (choreografe). In samenwerking met het Dansersfonds wint de beste danser een geldbedrag.
Presentatie: Dieuwertje Blok
Deze uitzending van het programma De avond van ... met de titel De Avond van de Jonge Danser is uitgezonden op donderdag 21 mei door de NPS. De presentatie was in handen van Dieuwertje Blok
Dieuwertje Blok is geboren op 8 augustus 1957 te Nederhorst den Berg. Dieuwertje Blok is een Nederlandse televisiepresentatrice.
Dieuwertje Blok presenteert nu De avond van ..., Het Sinterklaasjournaal en Vrw. zkt. Knst..
Als presentator is Dieuwertje Blok onder meer bekend van NTR podium.
Dieuwertje Blok speelde onder andere in Verborgen Gebreken.
Onlangs was Dieuwertje Blok te gast bij Nachtzoen.
De Avond van de Jonge Danser met Dieuwertje Blok werd op 13 juni, 20.15 uur uitgezonden op Nederland 2.
Tijdens de Avond van de Jonge Danser strijden 4 jonge, talentvolle dansers van 4 Nederlandse dansopleidingen om de titel ‘Beste jonge danser van Nederland 2011’.
Eindelijk is het dan zover: de vier finalisten zijn bekend! De volgende dansers strijden tegen elkaar tijdens de finale van de Avond van de Jonge Danser, die zal worden uitgezonden op 13 juni 2011.
Tijdens de Avond van de Jonge Danser zal een jury uit de vier finalisten de beste danser kiezen. De jury bestaat uit:
- Ed Wubbe
- Igone de Jongh
- Alida Dors
Jonge danstalenten van vier vooraanstaande Nederlandse dansopleidingen strijden om de titel Meest talentvolle jonge danser van Nederland 2011.
 
De winnaar vertegenwoordigt Nederland tijdens het Eurovision Young Dancers Festival 2011 in Oslo. De finalisten zijn: Nathan Brhane (17 jaar), Floor Eimers (17 jaar), Yeli Beurskens (18 jaar) en Michael Sastrowitomo (20 jaar).
 
Veel dans op de Avond van de Jonge Danser. De finalisten dansen elk een eigen solo, een bestaande én een nieuwe choreografie van Conny Janssen.
 
Ook zijn er speciale uitvoeringen van Conny Janssen Danst en het Scapino Ballet te zien. De jury bestaat uit choreografen Ed Wubbe en Alida Dors en danseres Igone de Jongh.
 
Presentatie De Avond van de Jonge Danser: Dieuwertje Blok.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten