zaterdag 12 november 2011

Dieuwertje Blok in speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Intocht Sinterklaas in Dordrecht


Dieuwertje Blok in speciale aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Intocht Sinterklaas in Dordrecht.

Op zaterdag 12 november 2011 zet Sinterklaas weer voet aan wal in Nederland. Rond 12.30 uur meert Pakjesboot 12 aan in de haven van Dordrecht. Burgemeester Brok heet Sinterklaas namens alle kinderen van Nederland hartelijk welkom. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal met Dieuwertje Blok.

De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Dordrecht verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal Dieuwertje Blok.

Het bezoek van Sinterklaas aan Dordrecht wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Dordrecht. Burgemeester Brok is verheugd dat Dordrecht dit jaar Sinterklaas welkom mag heten: "Al weken zijn we in de stad druk met de voorbereidingen van de intocht. Met trots kijk ik naar de enorme betrokkenheid van ondernemers en bewoners. Een feestelijke gebeurtenis die Dordrecht de mogelijkheid geeft om zich op haar best aan Nederland te tonen", aldus de burgemeester.

Sinterklaas is na een paar kleine incidenten toch aangekomen in Dordrecht. De stoomboot ging in eerste instantie de verkeerde kant op en er waren zorgen over de Zwarte Pieten, die in geen velden of wegen te bekennen waren.

De Pieten bleken uiteindelijk op kleine stoombootjes in de buurt van Pakjesboot 12 te varen. De burgemeester van Dordrecht, Arno Brok eb Dieuwertje Blok hadden vanaf het begin vertrouwen in een goede afloop. "Het komt allemaal goed."

Toen eenmaal een paar Pieten aan land waren gekomen, mochten kinderen een speciale Sinterklaasvlag hijsen. "Wat een heerlijke ontvangst", sprak Sinterklaas toen hij alle kinderen zag staan. "Dit is alles wat ik op mijn verlanglijstje had staan. Dordrecht, mijtertje af."

"Het is overweldigend", zei Sinterklaas toen hij uit de boot stapte, waar hij werd verwelkomd door de burgemeester. De goedheilig man besteeg vervolgens zijn paard Amerigo voor een rijtoer om de kinderen van Dordrecht toe te zwaaien.

Daarna leek het weer mis te gaan. Sinterklaas ging de verkeerde kant op omdat de Sinterklaasvlag, die als herkenningspunt diende, hing ineens in de kerktoren van een andere plaats. De burgemeester van dat fictieve dorp had de vlag gestolen omdat zij Sinterklaas als eerste wilde begroeten. De Klimpiet werd ingeschakeld om de vlag terug te halen.

De ontwikkelingen van Sinterklaas blijven de komende tijd te volgen via het Sinterklaasjournaal net Dieuwertje Blok.

donderdag 10 november 2011

Dieuwertje Blok weer dagelijks met een nieuw Sinterklaasjournaal


Dieuwertje Blok weer dagelijks met een nieuw Sinterklaasjournaal.

'Het Sinterklaasjournaal' van de NTR doet dit jaar voor de elfde keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van woensdag 9 november t/m zaterdag 5 december 2011.


Naast de presentatie van Dieuwertje Blok vanuit de studio is reporter Jeroen Kramer aan het werk op verschillende locaties in het land. Hij is met name te vinden in en rondom Dordrecht; de stad waar Sinterklaas op zaterdag 12 november voet aan wal zet. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals  Martine Bijl, Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Susan Visser, Nadja Hupscher, Marijke Helwegen, Martin Gaus, Karin Bloemen en Ben Cramer.

Op 9 november start sinterklaasjournaal.nl met de Sinterklaasjournaal krant, Radio Sinterklaasjournaal,  nieuwe spelletjes, extra filmpjes en iedere dag een cadeautje.  Er zijn nieuwe knutsels , foto’s en kleurplaten.

'Het Sinterklaasjournaal' met Dieuwertje Blok is elke dag te zien om 17.40 uur op Nederland 1 en Nederland 3 (Z@ppelin). Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere ochtend wordt de aflevering van de vorige dag om 07.35 uur en ’s middags op wisselende tijden herhaald op NL. 3 (Z@ppelin).

'Het Sinterklaasjournaal', van 9 t/m 5 december om 17.40 uur op Nederland 1 en 3. Herhalingen 7.35 uur, 8.50 uur, 12.35 uur, 14.00 uur op Nederland 3 (Z@ppelin).


Zaterdag zet Sinterklaas voet aan wal in Dordrecht. Als alles goed gaat ten minste. Vrijwel elk jaar ontstaan er problemen bij de bootreis van Spanje naar Nederland, waar het Sinterklaasjournaal dan over bericht. Woensdag is Dieuwertje Blok weer voor het eerst te zien met het Sinterklaasjournaal en laten we hopen dat ze dit keer goed nieuws in petto heeft. Maar of dat ook zo is?

Deze zomer was er al een extra Sinterklaasjournaal, waarin duidelijk werd dat het boek van Sinterklaas helemaal vol was. De Sint heeft toen een nieuw, leeg boek gehad. Is dat een goed boek? En wat is er toch allemaal aan de hand op het Pietenhuis?

Naast de presentatie van Dieuwertje Blok vanuit de studio is dus reporter Jeroen Kramer aan het werk op verschillende locaties in het land. Hij is met name te vinden in en rondom Dordrecht. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Martine Bijl, Brigitte Kaandorp, Bert Visscher, Susan Visser, Nadja Hupscher, Marijke Helwegen, Martin Gaus, Karin Bloemen en Ben Cramer.

dinsdag 8 november 2011

Dieuwertje Blok te gast in 'Zo: RAYMANN'


Dieuwertje Blok te gast in 'Zo: RAYMANN'

Tante Es ontvangt Dieuwertje Blok.

Elke donderdag presenteert Dieuwertje Blok de educatieve talkshow '5op2' bij de NTR en vanaf 9 november is ze weer te zien als anchorwoman van het 'Sinterklaasjournaal'.

In Arbeiders te gast laat Jörgen Raymann zien dat ook de werkvloer geen scheiding van culturen kent en dat samenwerken leidt tot nieuwe inzichten. Deze week: de muscialsterren Jetty Mathurin en Alesandro Pierotti. Momenteel zijn ze te zien in de musicalvoorstelling 'Daddy Cool'.

In De Pappies geven twee hoogbejaarde Surinaamse mannen hun geheel eigen kijk op de Nederlandse samenleving.

In deze aflevering hebben zij het over Mauro. Identiteit van Nederland: rappers, cabaretiers, columnisten, dichters en anderen geven hun visie op het Nederland van 2011. Deze week een performance door stand-up comedian Anuar en Dieuwertje Blok.

Van 10 tot en met 14 november wordt het Black Magic Woman Festival in het Bijlmer Parktheater gehouden. Het festival toont jaarlijks het talent van vrouwelijke kunstenaars uit zwarte- en migrantengemeenschappen. Raymann praat hierover met Berget Lewis en Maureen Healy.

Groeten uit Paramaribo: Quintis ging terug naar Suriname voor een nieuwe reeks korte filmreportages over het dagelijks leven in Paramaribo. Deze aflevering gaat over ecotoerisme.

Achmed de slager test in zijn quiz weer de buurtkennis van een kandidaat uit het publiek.

Dieuwertje Blok is vanaf 9 november 2011 weer dagelijks te zien in een spannend en grappig Sinterklaasjournaal.